Barion Pixel

Amennyiben december 15-ig rendelsz, biztosan megérkezik időben a csomag, azonban az ezt követően leadott rendeléseket már csak 2024-ben tudom teljesíteni.

PontKata logo 01
PontKata logo 01

Személyre szabható tervező naptár

Mottó felirat
PontKata napló

Évekig dobáltam ki a félig üres határidőnaplóimat, de most kitaláltam valami szuper megoldást! Szívesen megosztom
Veled is.

PontKata napló
PontKata napló

Szia!

Kata vagyok, és papírfüggő. Imádom az illatát, a tapintását, ahogy siklik rajta a ceruza, vagy a filc. Grafikus vagyok (ugye egyértelmű volt az előző mondatokból?). Tudom, digitális világban élünk, de hadd mutassam be Neked, hogy milyen kézzel fogható módszert fejlesztettem ki az elmúlt évek alatt arra, hogy ne essek pánikba, ha:

 • a kozmetikusnál meg kell beszélni a következő
  időpontot,
 • az egyik gyereknek valami extra program lesz a
  suliban, amire mondjuk valamivel előre készülni is kell,
 • vagy egyszerűen csak megkérdezik tőlem, hogy
  ráérek-e jövő hónap első csütörtökén délután 5
  órakor.

Szeretem a papírt, szeretem a listaírást. Ha naplózom a feladataimat, akkor nyugodtabb vagyok, és nem felejtek el semmit. Mindig kerestem az ideális megoldást arra, hogy napok szerint vezethessem a dolgaimat egy füzetbe, amit könnyen magammal is vihetek bárhová.

 • Először próbáltam a nyomtatott határidőnaplókat, de kicsi volt a sorköz, vékony a lap, nehéz a könyv, hogy csak úgy magammal cipeljem.
 • Aztán jött a filofax. Imádtam, hogy kicsi. Fel lehet dobni színes filcekkel, és matricákkal is. Csak az a fránya gyűrű ne lenne a közepén. Meg hát elég súlyos darab ez is.

 

Legutóbb a kreatív naplóvezetésbe kóstoltam bele. Vettem egy cuki ponthálós füzetet, és magam terveztem meg a naplóm lapjait a bullet journal módszer szerint. Ez már egy teljesen más világot nyitott számomra. Ecsetfilccel írtam bele a hét napjait. Szép képeket készítettem a hónapok első oldalára. Aztán megjöttek a szürke hétköznapok, elmúlt az első szerelem varázsa, és már nem akartam órákat szánni a naplóm elkészítésére.

PontKata napló

Mindezekre a megoldás természetesen egy határidőnapló. Olyan, amit könnyen magaddal vihetsz, mégis elég hely van benne, de nem annyi, hogy nyomasszanak az üres lapok. Az csak hab a tortán, ha
elég különleges ahhoz, hogy akár ajándékba is adhassuk. Igen! Akár férfiaknak is!

PontKata napló

Az a napló, amit most bemutatok Neked, több hónapnyi tesztelésem eredménye. Bullett journal a design, de nyomtatott lapokon tartalmazza az egész évet is (A6-os méret esetén). Mégis személyre szabhatod:

 • matricákkal
 • pici rajzokkal
 • színes szövegkiemelőkkel
 • filcekkel
 • a borítón fityegőkkel.
PontKata napló
PontKata logo 05

Lényeg a méret! Ez így leírva hülyén hangzik, de tudod, hogy mire gondolok, ugye? Egy A5-ös (A4-es lap fele) naplóba kényelmesen lehet írni, sok minden belefér, de nagy és nehéz. Nekem ráadásul rendre szinte üresen maradt egy csomó oldal. Na erre egy jó megoldás az A6-os méret (A4-es negyede)! A Naplók között két méretet találsz, hogy mindenki megtalálja a neki megfelelőt. Az A6-os kényelmesen elfér bármilyen táskában is. Az A5-ös pedig teret enged minden témának, amit tervezőben szeretnél vezetni.

A borítóban gumi szolgál a füzetek lefűzésére. Könnyen cserélhetőek és kivehetőek, így azt is megteheted, hogy nem minden füzetet viszel magaddal, ha épp programod van. 

Az A6-os méret esetén kétféle anyagú borítóból is választhatsz:
valódi marhabőr
mintás textil

Az A5-ös borító egyelőre csak bőrből érhető el.

Az A6-os mérethez két külön füzetben nyomtatott határidőnaplót is választhatsz (2024 első félév, 2024 második félév). A 120 grammos lapokra öröm az írás. Nem üt át rajta a filc sem. Hagytam Neked helyet arra is, hogy pici csinosítással személyre szabhasd az oldalakat. Megvan a lehetőséged, hogy matricákkal, rajzokkal, feliratokkal dobd fel a füzeted kívülről is.

Ha a füzetek beteltek, könnyen cserélhetőek egy újra, és a betelt füzetet is egyszerűen tárolhatod a tűzésnek köszönhetően. A filofax lapoknál mindig problémás volt nekem, hogy hogyan tegyem el egyben az előző év lapjait anélkül, hogy szétcsúsznának.

PontKata napló
PontKata logo 06

Pont Neked való ez a napló, ha:

 • az átlag határidőnapló nagyon behatárol, és nincs helyed a jegyzetelésre.
 • szereted a praktikus, és szép design cuccokat.
 • szeretnéd, ha külön füzetben vezethetnéd a különböző témáidat, de jó lenne egy helyen tárolni
 • olyan naplót szeretnél, amit hosszú ideig tudsz használni, és nem kell az egészet kidobni, ha betelik
 • nem váltak be az eddigi határidőnaplóid, ezért saját elrendezést használnál

Nem Pont Neked való, ha:

 • megvan az a napló típus, amit minden évben újraveszel, mert nagyon bevált
 • nem szereted az időpontjaidat/teendőidet írogatni, hanem inkább digitálisan vezeted
 • öhmmm, és még valamit jó lenne ide írni, de egyszerűen nem tudom elképzelni, hogy ne imádnád a PontKata naplódat

Ha felkeltettem az érdeklődésedet, akkor itt tudod megnézni a naplókat, és a hozzájuk készült kiegészítő termékeket.

Karácsonyi ajándékot keresel?

Amennyiben december 15-ig rendelsz, biztosan megérkezik időben a csomag, azonban az ezt követően leadott rendeléseket már csak 2024-ben tudom teljesíteni.